Home » Verandering in Jumbo-winkels zal klanten ten goede komen: Straks ook bij ons?

Verandering in Jumbo-winkels zal klanten ten goede komen: Straks ook bij ons?

Verandering in Jumbo-winkels zal klanten ten goede komen: Straks ook bij ons?

Sinds 1 juli mag er in de supermarkten in Nederland geen tabak meer verkocht worden. Bij Jumbo zien ze dat dit een verandering veroorzaakt in de winkel.

“We zien dat de functie van de servicebalie in de huidige vorm als verkooppunt van tabak verandert”, klinkt het. Maar de supermarktketen ziet een opportuniteit: “Dit biedt ons de kans om meer tijd en ruimte te maken voor service aan onze klanten, met een servicepunt in de winkel.”

“We vinden het belangrijk dat onze klanten een herkenbare plek in de winkel hebben waar zij altijd terecht kunnen. Daarom wordt de verkoopbalie vervangen door een servicepunt, waar onze winkelcollega’s ruimte bieden aan klanten om te helpen of allerlei vragen te beantwoorden.”

“In de buurt van dit servicepunt is altijd een collega aanwezig om klanten te helpen. Op dit moment hebben al zo’n 70 winkels een nieuw servicepunt ter vervanging van de servicebalie.”

Belgisch verbod op verkoop van tabak

In België is er al beslist dat supermarkten met een oppervlakte van meer dan 400 vierkante meter vanaf 2025 geen tabak meer mogen verkopen. Het is afwachten of Jumbo dan ook hier meer gaat inzetten op het servicepunt voor de klanten, en wat de andere supermarktketens zullen doen.