Neatherland News Today

Wil Besseling steelt de show in Italië: Nederlandse golfer aan de top na eerste ronde

Wil Besseling steelt de show in Italië: Nederlandse golfer aan de top na eerste ronde

Wil Besseling heeft zich na de eerste ronde van het Italian Challenge Open in Monte Argentario stevig op de eerste plaats genesteld. De 38-jarige Nederlander liet op de Argentario Golf Club een foutloze ronde noteren, met maar liefst acht birdies en geen enkele bogey. Zijn indrukwekkende score van 8-onder par plaatst hem voorlopig op de nummer 1-positie, terwijl veel van zijn concurrenten hun ronde nog moeten voltooien.

Besseling, die begon op de back nine, opende zijn ronde met een birdie op zijn eerste hole, waarna hij vier birdies op rij maakte vanaf de 14e hole. Hij voegde nog drie birdies toe op de tweede, derde en zevende hole, wat hem een comfortabele voorsprong opleverde. Besseling was na afloop dan ook zeer tevreden over zijn spel op de openingsdag.

“Het is een geweldig begin,” zei hij. “Het is de eerste keer dat we deze baan spelen en dan beginnen met een 63 is fantastisch.

“Ik sloeg de bal goed en recht, en ik putte ook sterk, dus het was een fijne dag. Het is belangrijk om vanaf de tee de fairway te vinden, want de greens zijn niet zo groot, en dat lukte me vandaag.

“De hole leek vandaag groot, wat prettig was, dus ik voelde me zelfverzekerd op de greens en ik speelde solide op de terugweg, dus ik ben erg tevreden.”

Besseling staat momenteel 39e in de Road to Mallorca Rankings, en met de top 20 spelers die aan het eind van het jaar promotie naar de DP World Tour verdienen, hoopt hij een snelle terugkeer naar de mondiale golftour veilig te stellen, nadat hij vorig seizoen zijn kaart niet wist te behouden.

“Ik heb redelijk constant gespeeld, maar niet met zulke scores als vandaag, dus ik ben blij dat ik eindelijk een goede score neerzet,” voegde hij toe. “Bogey-vrij is altijd goed, maar acht birdies erbij maken het nog beter.

“Ik heb in delen van rondes goed gespeeld, maar de laatste weken waren er te veel fouten.

“Elke keer eindigen tussen de tiende en dertigste plaats is niet slecht, maar ik weet dat ik beter kan en vandaag was een goed begin.”

Koen Kouwenaar kende een wisselvallige dag, maar sloot toch af op par. Zijn scorekaart was een kleurrijke mix van hoogte- en dieptepunten, met drie birdies, een eagle, maar ook drie bogeys en een dubbel bogey. Hoewel hij zijn ronde op par eindigde, had het alle kanten op kunnen gaan.

Voor Kiet van der Weele en Lars Keunen verliep de eerste ronde minder rooskleurig. Met scores van respectievelijk 79 en 80 slagen staan zij voorlopig bijna onderaan het leaderboard en zullen zij moeten knokken om terug te komen in het toernooi.

Ondanks zijn sterke start zal Besseling scherp moeten blijven, want de Engelsman Sam Hutsby zit hem op de hielen met een score van 7-onder. Ook Hamish Brown, Ricardo Santos en Justin Walters volgen op korte afstand met 6-onder, waardoor de strijd om de titel spannend blijft.

Met nog drie rondes te gaan, belooft het Italian Challenge Open een toernooi vol verrassingen en strijdlust te worden, waarin Wil Besseling voorlopig de te kloppen man is.