Neatherland News Today

Zaandijk vrouwen reizen door half Nederland

Zaandijk vrouwen reizen door half Nederland

De promotie werd in de nacompetitie met machtsvertoon afgedwongen. De Zaandijksen rolden met 5-0 Beuningse Boys op. Nu zijn er in de competitie naast Velsen, Bergen en Buitenveldert in Noord-Holland, ook acht tegenstanders in Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. De promotie trok ook nieuwe speelsters aan. Dat is niet alleen goed voor de onderlinge concurrentie. Zaandijk heeft nu twee vrouwenteams op zondag. “Dat is wel zo fijn, want dan speelt iedereen in ieder geval een hele wedstrijd.”

Trainer Peter Tania kan in de bekerwedstrijden een en ander uitproberen. Bij hoofdklasser AFC werd 1-1 gespeeld. Dat was weliswaar tegen de verhouding in, maar duidelijk is dat Zaandijk een goede verdediging en trefzekere aanval heeft. Twee nieuwe speelsters stelden nadrukkelijk hun kandidatuur: keeper Nolita van Nieuwpoort met prima reddingen, en middenvelder Esmee Zwart die ook verdedigend vaak heel goed positie koos. Afgelopen zondag was op eigen veld weer een hoofdklasser de tegenstander, Always Forward. Deze werd met maar liefst met 5-1 naar huis teruggestuurd. “Ze waren feller en sneller”, complimenteerde de Forward trainer het spel van Zaandijk.

Wat verwacht Tania van het vrouwenvoetbal in de eerste klasse, dat ook voor hem nieuw is? “Als speler en coach heb ik me nog nooit iets aangetrokken van welke invloeden van buitenaf dan ook. Ik probeer dit ook aan mijn spelers door te geven.” En wat verwacht hij van zijn team met de nieuwe meiden erbij? “Ik ben erg benieuwd hoe wij als gepromoveerde ploeg de weerstand in de eerste klasse aan kunnen, hoe speelsters daar individueel op reageren. De nieuwe speelsters zijn allemaal talentvol en hebben doorzettingsvermogen. Ik vind het super om ermee in de weer te gaan.” Tania’s strijdplan is eenvoudig: “Handelen op het moment zal ook aankomend seizoen centraal staan! Ik ga mijn speelsters niet overladen met tactische aanwijzingen, maar het zo simpel mogelijk houden”. Lisa Klinkenberg, inmiddels ervaren centrale verdediger, heeft er best vertrouwen in: “Ik ben blij met spelen op een hoger niveau, er zit meer voetbal in en we worden dan zelf ook weer beter.”

De Zaandijksen spelen hun thuiswedstrijden zondags om 12 uur. De uitwedstrijden worden een sportief dagje uit.