Neatherland News Today

Zaterdag a.s. Fashion Event Laren: een spectaculaire modeshow op de langste rode loper van Nederland

Zaterdag a.s. Fashion Event Laren: een spectaculaire modeshow op de langste rode loper van Nederland

9 sept.-De Nieuweweg in Laren verandert op zaterdag 14 september in een indrukwekkende catwalk voor Fashion Event Laren, voor de derde keer georganiseerd door Margaret Remken, eigenaresse van modewinkel BOUTIQUE 33, in samenwerking met Bijzonder Laren. Het evenement belooft een ware traktatie te worden voor modeliefhebbers, met de presentatie van de nieuwste najaarscollecties van Larense modezaken op een 150 meter lange rode loper.

Het idee voor het Fashion Event ontstond drie jaar geleden toen Margaret Remken samen met haar dochter vlak na de coronapandemie hun winkel Boutique 33 opende in het dorp. “Laren heeft drie pijlers: mode, horeca en kunst”, legt Remken uit. “Voor de pandemie had Laren enkele fashion events, maar tijdens corona kwam alles stil te liggen. Ik vond het belangrijk om de mode-evenementen in Laren nieuw leven in te blazen. Toen ik in contact kwam met Bijzonder Laren, heb ik voorgesteld om dit evenement te organiseren. Het hoort gewoon bij Laren.” De organisator vervolgt: “We werken nauw samen met alle betrokkenen om ervoor te zorgen dat dit evenement een succes wordt. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast iedereen is, en het is een eer om dit voor de derde keer te mogen organiseren. Hoewel het soms zeker zorgt voor grote uitdagingen en veel tijd en energie kost. Maar ik ga deze organisatie voor ons mooie en unieke Laren toch aan, omdat het hoort bij Laren.”

Rode loper

De keuze voor de Nieuweweg als locatie was snel gemaakt. “Het is een weg die goed af te sluiten is en waar veel modezaken aan zitten. Zo is het idee ontstaan voor de langste rode loper van Nederland”, vertelt de organisator. Met dit jaar 150 meter aan rode loper, omringd door de deelnemende modewinkels, wordt het publiek getrakteerd op een stijlvolle presentatie van de nieuwste najaarsmode. “Het doel is om een duidelijke indruk te geven van de nieuwe collecties die elke winkel die meedoet te bieden heeft.”

De modeshow wordt om 13.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Nanning Mol – die ook dit jaar zijn dank voor de organisatie naar Remken uitsprak – waarna Chimène van Oosterhout de presentatie van het evenement op zich zal nemen. De modellen zijn afkomstig van het professionele modellenbureau Fashion Friends, dat in Laren gevestigd zit maar ook landelijk modeshows organiseert,” aldus Remken. Om 13.30 uur en 15.30 uur zullen in totaal negentien modellen de nieuwste najaarsmode van de zestien deelnemende winkels tonen. Winkels als Anna van Toor, Claudia Sträter en natuurlijk BOUTIQUE 33 doen dit jaar voor de derde keer mee, terwijl onder andere Stepping Out en Cavallaro voor het eerst meedoen. “Het is leuk om te zien dat nog nieuwe winkels zich nog steeds blijven aansluiten. Dit jaar zijn er ook weer veel ondernemers die meedoen terwijl ze niet aan de Nieuweweg zitten, maar daarbuiten. Het is een fashion show voor héél Laren”, benadrukt Remken.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer een groot aantal bezoekers bij de modeshow. Bij slecht weer verhuist het evenement naar de Johanneskerk aan de Naarderstraat 5, zodat het publiek alsnog kan genieten van de nieuwste modetrends, maar dan in een overdekte omgeving.

Bron en foto: BEL Nieuws