Neatherland News Today

Zo vierden we 10 jaar Harper’s Bazaar in Nederland

Zo vierden we 10 jaar Harper’s Bazaar in Nederland

Elise Schaap, Anna Drijver, Eloïse van Oranje, thought leaders Simone van Trojen, Janine Vos, Gloria Barudy Vasquez en Janneke Dreesman. Maar ook vele andere iconen uit de wereld van cultuur, business, mode, media, kunst, beauty en design kwamen 29 augustus op uitnodiging van Harper’s Bazaar naar het allermooiste tuinfeest van het jaar: ‘The Celebration of An Icon’. Daar vierden we samen het 10-jarig bestaan op de Nederlandse markt van ’s werelds allereerste fashionmagazine te vieren: Harper’s Bazaar

Harper’s Bazaar Nederland bestaat 10 jaar!

Why don’t we throw a party like we’ve never done, before? En daar stonden we dan. In de magische tuinen van Museum H’ART. Met een groot aantal van Bazaars allereerste makers én huidige makers. Geïnspireerd door die ene rubrieksnaam ‘Why Don’t You…’ van een van Harper’s Bazaar allereerste Amerikaanse editors, Diane Vreeland. Bazaar is daar ontstaan, in New York, bijna 155 jaar geleden en wordt inmiddels in 30 landen uitgegeven. Vreelands rubriek bestaat overigens nog steeds in de Nederlandse editie.

De tuinen van Museum H’ART kleurden die warme augustusavond rood, wit en zwart; de kleuren van Bazaars jubileumeditie met op de cover Linda Spierings, al een icoon op the runway sinds de magische jaren tachtig. Ze is gefotografeerd door beeldbepalers als Richard Avedon en Peter Lindbergh, was de muze van Azzedine Alaïa en liep onlangs nog een show van dit modehuis, dat nu creatief wordt geleid door Pieter Mulier

Fashion is a people’s business

Terwijl de gasten binnendruppelden, van makers van het eerste uur tot huidige makers, vrouwen die door Bazaar zijn geïnterviewd of die Bazaar-fotografen voor de camera hebben gehad, dierbare partners, én members van Harper’s Bazaar Business Club, klonk de muziek van DJ Eben Badu. Hoofdredacteur Miluska van ’t Lam opende het feest met een korte terugblik én vooruitblik en een gesprek met coverster Linda Spierings en met Debora Leeser, die als vierde generatie mede aan het hoofd staat van familiebedrijf GASSAN. GASSAN was partner van dit historische moment, en is zelf ook al 75 jaar een icoon op het gebied van juwelen en horloges in Nederland. Linda eerde in haar woorden de rol van mode en sprak haar geloof uit in de nieuwe generatie, zoals milieuactivist Greta Thunberg. Debora uitte haar bewondering voor stijliconen als Gabrielle Chanel en Koningin Máxima. Op Miluska’s vraag wat het geheim is van GASSAN om zo groot te durven dromen, met maar liefst 20 internationale juwelenmerken, 60 horlogemerken én eigen collecties, antwoordde de entrepreneur: ‘Ambacht en commercie met elkaar verbinden’.

‘Fashion is dus een people’s business, waarmee we impact kunnen maken,’ rondde Miluska de speech af. ‘Laten we met elkaar afspreken ons daarvan nóg meer bewust te zijn, en elkaar meer zien, horen en waarderen,’ waarna de jazz-solo van Peter Somuah door de tuinen klonk. Vervolgens sneed team Bazaar de spierwitte hoge taart bedekt met rood fruit en tien kaarsen aan, waarna het feest losbarstte en iedereen zichzelf en de andere gasten fotografeerden op de spierwitte lange loper in de speciaal ontworpen immense spiegelwand in de tuinen. How Bazaar! Voor iedereen die er niet bij kon zijn, delen we een selectie van de mooiste foto’s.


Photos by Rachel Ecclestone / Katerina Bezede
In Partnership with GASSAN
Locatie H’ART MUSEUM

Een speciaal woord van dank aan al onze eventpartners: stylist Melody Malekzadeh, DJ Eben Badu, musician Peter; MAC Cosmetics, Dyson en The Collectives voor de visagie, haar en styling van team Bazaar, champagnehuis Perrier-Jouët, Give me Cems voor onze verjaardagstaart en Ruelle sous marin voor de bloemen.